PKC.si FORUMI Seznam forumov PKC.si FORUMI

 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Čvek, blabla in off2topic
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4 ... 53, 54, 55  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    PKC.si FORUMI Seznam forumov -> Dobrovoljček
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ardent
pipika


Pridružen/-a: 22.08. 2007, 17:20
Prispevkov: 525

PrispevekObjavljeno: Sreda 05 Sep 2007 11:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

matiček mate je napisal/a:
Večini zelenjave bolj paše kuhanje na pari kot v vodi, blitvi sploh. Tudi ne meči stran belih strženov, ker ti ne bodo v riti ostali (pravzaprav ravno obratno zaradi veliko vlaknin).

Ne delat biltve kot kremasto špinačo, je je škoda. Sicer je tudi špinače škoda za takšno pripravo.

Torej: skuham krompir v kosih, hkrati nad njim na pari skuham blitvo (veliki kosi). Bosta hkrati skuhana.
Na olivnem olju zelo rahlo popečem česen (previdno, da ne bo grenko), dodam drobtine, premešam, dodam krompir in blitvo, premešam.
Čudovito kot priloga k ribam, npr sardelice ali losos. Malo manj čudovito, pa še vedno OK kot samostojna jed.
Pa varčno z oljem.
Moja žena dela tudi štruklje z blitvo, ampak to že presega moj trdi disk, verjetno pa procesor tudi.
Tudi v solati je blitva dobra, spet v velikih kosih, ne sama, lahko pa s krompirjem, stročjim fižolom itd (pač nekaj za volumen).


Wau, pravi kuhar thumbsup
_________________
Kar si, ne vidiš,
kar vidiš, je tvoja senca.
http://www.rtvslo.si/profil/ardente
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Romana
pipika


Pridružen/-a: 19.08. 2007, 15:48
Prispevkov: 1076

PrispevekObjavljeno: Sreda 05 Sep 2007 12:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Matiček sem jaz vedla, da si zakon sam nisn si pa misla, de si tak občutljiv, de na kričanje ne trzaš, na šepetanje pa.

A de bo pa počas čas, da pridem k vam na kofe, bi mi pol tvoja mal razložla kok štrukle naredi. Če imaš kakšno željo in potrebo lahk še blitvo zram prnesem - mi je imamo v izobilju Wink

A v solati surovo al oparjeno blitvo?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kalija
pipika


Pridružen/-a: 31.08. 2007, 13:48
Prispevkov: 1262
Kraj: gnezdišče

PrispevekObjavljeno: Sreda 05 Sep 2007 15:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri nas doma moja dva izbirčneža ne jesta nič iz blitve, če je gosta (kot omaka), zato jo naredim, kot juho (spasirano). Noter gre samo česen in mleko.
Tamali pišček jo najraje je z zlatimi kroglicami. Mr. Green

Blitvine pecle, če so tanki kar skuham in zmiksam.
Če so pa široki (in če niso preveč vlaknasti), pa jih posebej odrežem na 10 cm dolžine, spaniram in ocvrem.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matiček mate
pipika


Pridružen/-a: 17.08. 2007, 22:19
Prispevkov: 2397

PrispevekObjavljeno: Sreda 05 Sep 2007 16:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Romana, tebe na kofetu bomo vedno veseli.

S cvrtjem se ne ukvarjam, razen tu in tam ocvrtih kalamarov. Takšna župa pa ponavadi nastane iz bučk (pri nas, seveda).

BTW, ste vedeli, da je beljakovinsko najbolj bogata hrana (razen umetnih pripravkov) parmezan, ki ima nekje 45 % beljakovin.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jakačan
dr. pipika


Pridružen/-a: 19.08. 2007, 12:28
Prispevkov: 3237

PrispevekObjavljeno: Sreda 05 Sep 2007 18:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

matiček mate je napisal/a:
Romana, tebe na kofetu bomo vedno veseli.

S cvrtjem se ne ukvarjam, razen tu in tam ocvrtih kalamarov. Takšna župa pa ponavadi nastane iz bučk (pri nas, seveda).

BTW, ste vedeli, da je beljakovinsko najbolj bogata hrana (razen umetnih pripravkov) parmezan, ki ima nekje 45 % beljakovin.


Jst pa obužujem ocvrte melancane, predvsem tiste manjše kose, ki še nimajo veliko semen. In pol lepo na tanko narežem (včasih paniram) in pol lepo ocvrem ... na koncu pa še pomažem s česnom ... orgija božanskih okusov je zagotovljena.

Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ucen
pipika


Pridružen/-a: 19.08. 2007, 15:00
Prispevkov: 898
Kraj: pipjigor

PrispevekObjavljeno: Sreda 05 Sep 2007 19:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ucen pa v tem tednu za petek še nima nobenega vabila za kakšno pojedino. Embarassed
ucen
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kalija
pipika


Pridružen/-a: 31.08. 2007, 13:48
Prispevkov: 1262
Kraj: gnezdišče

PrispevekObjavljeno: Sreda 05 Sep 2007 20:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ucen je napisal/a:
ucen pa v tem tednu za petek še nima nobenega vabila za kakšno pojedino. Embarassed
ucen
In kaj rad ucen je?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pixie
pipika


Pridružen/-a: 17.08. 2007, 22:23
Prispevkov: 3148
Kraj: nekje

PrispevekObjavljeno: Sreda 05 Sep 2007 20:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

matiček mate je napisal/a:


Torej: skuham krompir v kosih, hkrati nad njim na pari skuham blitvo (veliki kosi). Bosta hkrati skuhana.
Na olivnem olju zelo rahlo popečem česen (previdno, da ne bo grenko), dodam drobtine, premešam, dodam krompir in blitvo, premešam.
Čudovito kot priloga k ribam, npr sardelice ali losos. Malo manj čudovito, pa še vedno OK kot samostojna jed.
Pa varčno z oljem.

tkola pa jest nardim:
kromper dam glihtko plavat v vročo vodo. ko je skor kaput, fliknem not pecle od blitve. ko je obatroje fertik, pomočiš not za kako minuto zeleno perje. pa še parilnika (ki ga itak nimam) ne mažem.
česen zabrišem čez okno, odganja krasno sitne sosede.
odcediš zadevo in mal poliješ s z olivnim olom. fertik deu.
jst jo mam kot prilogo ne sam za plavajoče subjekte, ampak tud fino k dvonožnim pernikom.

Citiram:
Moja žena dela tudi štruklje z blitvo, ampak to že presega moj trdi disk, verjetno pa procesor tudi.
Tudi v solati je blitva dobra, spet v velikih kosih, ne sama, lahko pa s krompirjem, stročjim fižolom itd (pač nekaj za volumen).


probej drugič recimo, če bo blitva preveč peclata, pecle pokuhat (ne razkuhat prosmlepo) pa zabelt s stoplenim putrom in droptincam. hedonistično.
isti tretma paše tud na kuhan stroči (brez nitk) fržol! pokajoča poezija
tvoji ženi lohka predlagaš, če ma slučajno apetit kdaj na štruklaste zadeve, pehtranovo varianto.

aja dons jedla fržolovo župco pa serove štrukle, če koga zanima.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pixie
pipika


Pridružen/-a: 17.08. 2007, 22:23
Prispevkov: 3148
Kraj: nekje

PrispevekObjavljeno: Sreda 05 Sep 2007 20:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jakačan je napisal/a:
matiček mate je napisal/a:
Romana, tebe na kofetu bomo vedno veseli.

S cvrtjem se ne ukvarjam, razen tu in tam ocvrtih kalamarov. Takšna župa pa ponavadi nastane iz bučk (pri nas, seveda).

BTW, ste vedeli, da je beljakovinsko najbolj bogata hrana (razen umetnih pripravkov) parmezan, ki ima nekje 45 % beljakovin.


Jst pa obužujem ocvrte melancane, predvsem tiste manjše kose, ki še nimajo veliko semen. In pol lepo na tanko narežem (včasih paniram) in pol lepo ocvrem ... na koncu pa še pomažem s česnom ... orgija božanskih okusov je zagotovljena.

Very Happy


pohan pohan pohan ... karkol je dobr. upyeah recimo:
hobice
pohovani malancani (pa gres česna sevede, ker tega moj inner vampir ne mara)
bučke pohaste
karfjolo
... pa še kej bi se najdl upyeah
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ucen
pipika


Pridružen/-a: 19.08. 2007, 15:00
Prispevkov: 898
Kraj: pipjigor

PrispevekObjavljeno: Sreda 05 Sep 2007 21:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kalija je napisal/a:
ucen je napisal/a:
ucen pa v tem tednu za petek še nima nobenega vabila za kakšno pojedino. Embarassed
ucen
In kaj rad ucen je?
Najprej hvala za zanimanje.
Na današnji pojedini sem izbiral med morskimi sadeži (nismo hoteli čakati konca govora) in sirom ter figami; ko se je začelo , sem izmed obilice ponudb jemal polnjene kalamare, potem pa razne vrste kremastih sladic.
Tako torej, kadar je na izbiro pestra ponudba (se odločim le za par jedi, pa tisto elitno).
Kadar si sam kaj pripravim - in to pravzaprav najraje jem, so ponavadi jedi na osnovi mleka. Všeč mi je preprosta hrana.
Trenutno imam veliko dela, ker moram pojesti tudi zunaj zrasle hruške.
Drugače pa sem zadovoljen s čimerkoli - celo tudi z ničesar (odvisno, v katerem okolju se nahajam).
Sem pa tak - ker drugi radi kuhajo, pripravljajo - sem se odločil biti tisti "na drugi strani".
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ucen
pipika


Pridružen/-a: 19.08. 2007, 15:00
Prispevkov: 898
Kraj: pipjigor

PrispevekObjavljeno: Sreda 05 Sep 2007 21:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pixie je napisal/a:
tkola pa jest nardim:
tkola pa ti zhledaš: peka
ucen
ucen - popcorn
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pixie
pipika


Pridružen/-a: 17.08. 2007, 22:23
Prispevkov: 3148
Kraj: nekje

PrispevekObjavljeno: Sreda 05 Sep 2007 21:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ucen je napisal/a:
pixie je napisal/a:
tkola pa jest nardim:
tkola pa ti zhledaš: peka
ucen
ucen - popcorn

če mam čopke z drotom ojačane ja Cool
drgač pa nč bat ... airbagi so varni pred valarjem thumbsup
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Valjhun
pišče


Pridružen/-a: 20.08. 2007, 23:21
Prispevkov: 97

PrispevekObjavljeno: Četrtek 06 Sep 2007 00:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moj edini recept, ki ga obvladam u nulo, je pa takle:

- Vzameš hrenovko in jo vržeš v vodo.

- Pustiš da zavre in greš nekaj delat

- Ker ne veš kolk časa mora vret, še kar naprej nekaj delaš

- Čez čas preveriš, če ima hrenovka slučajno še vsaj približno obliko hrenovke. Če ja, jo poješ. Če ne, vzameš novo hrenovko in jo vržeš v vodo............

P.S. : Znam skuhati tudi čaj iz filter vrečke.

P.S. od P.S.-a : Seveda, če so priložena navadnemu smrtniku razumljiva navodila.....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
pixie
pipika


Pridružen/-a: 17.08. 2007, 22:23
Prispevkov: 3148
Kraj: nekje

PrispevekObjavljeno: Četrtek 06 Sep 2007 11:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

valjhun

če znaš še kruh odrezat oz it kupt žemce, si zmagal. lačen ne boš upyeah

kot nadgradno ti predlagam da probaš z:
juhami iz vrečke
pašte iz vrečke
(princip je isti. daš v kastrolo, nekej vode zravn, pa mešaš)

še nadgradnja tega.
1.se naučiš skuhat makarone
2. odpreš piksno raguja brez poškodb tvojih rokic in inventarja kuhinskega
3. zmešaš oboje skup

nod
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ucen
pipika


Pridružen/-a: 19.08. 2007, 15:00
Prispevkov: 898
Kraj: pipjigor

PrispevekObjavljeno: Četrtek 06 Sep 2007 16:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ucen je napisal/a:
ucen pa v tem tednu za petek še nima nobenega vabila za kakšno pojedino. Embarassed
ucen
ucen se opravičuje zaradi raztresenosti;Embarassed jasno, tudi v petek ima pojedino. thumbsup ucen
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pixie
pipika


Pridružen/-a: 17.08. 2007, 22:23
Prispevkov: 3148
Kraj: nekje

PrispevekObjavljeno: Četrtek 06 Sep 2007 20:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ucen je napisal/a:
ucen je napisal/a:
ucen pa v tem tednu za petek še nima nobenega vabila za kakšno pojedino. Embarassed
ucen
ucen se opravičuje zaradi raztresenosti;Embarassed jasno, tudi v petek ima pojedino. thumbsup ucen

ti bogi revček

torej preudarno se loti hrane
ne ga preveč

upyeah pa tko naprej
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Romana
pipika


Pridružen/-a: 19.08. 2007, 15:48
Prispevkov: 1076

PrispevekObjavljeno: Sobota 08 Sep 2007 19:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

O kok sn se trudla, de sn en mal napredovala - čeprav gre zadnje čase kr hitr - forum bolj živ je postal nod

na, zdej sn pa pozabla, kaj sn mislla napisat. Bom pač poznej.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pixie
pipika


Pridružen/-a: 17.08. 2007, 22:23
Prispevkov: 3148
Kraj: nekje

PrispevekObjavljeno: Sobota 08 Sep 2007 21:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ja res smo začel bolj migetat upyeah upyeah upyeah

romana, se se sekerat, ko se boš spomnla, se boš upyeah
(ns bo pa zato dl časa ferbec matral)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Romana
pipika


Pridružen/-a: 19.08. 2007, 15:48
Prispevkov: 1076

PrispevekObjavljeno: Sobota 08 Sep 2007 21:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Citiram:
romana, se se sekerat, ko se boš spomnla, se boš

Sploh nimam pojma nope lahk de je bil recept za zakumuflirane palačinke, sam ne vem če paše sem, ko je pa le en mal bol kompliciran ko čaj skuhat.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ucen
pipika


Pridružen/-a: 19.08. 2007, 15:00
Prispevkov: 898
Kraj: pipjigor

PrispevekObjavljeno: Sobota 08 Sep 2007 22:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Romana je napisal/a:
Citiram:
romana, se se sekerat, ko se boš spomnla, se boš

Sploh nimam pojma nope lahk de je bil recept za zakumuflirane palačinke, sam ne vem če paše sem, ko je pa le en mal bol kompliciran ko čaj skuhat.
verske in podobne vsebine spadajo v podforum Religioznost.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    PKC.si FORUMI Seznam forumov -> Dobrovoljček Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4 ... 53, 54, 55  Naslednja
Stran 3 od 55

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.