|
PKC.si FORUMI
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ardent pipika
Pridružen/-a: 22.08. 2007, 17:20 Prispevkov: 525
|
Objavljeno: Sreda 05 Sep 2007 11:30 Naslov sporočila: |
|
|
matiček mate je napisal/a: |
Večini zelenjave bolj paše kuhanje na pari kot v vodi, blitvi sploh. Tudi ne meči stran belih strženov, ker ti ne bodo v riti ostali (pravzaprav ravno obratno zaradi veliko vlaknin).
Ne delat biltve kot kremasto špinačo, je je škoda. Sicer je tudi špinače škoda za takšno pripravo.
Torej: skuham krompir v kosih, hkrati nad njim na pari skuham blitvo (veliki kosi). Bosta hkrati skuhana.
Na olivnem olju zelo rahlo popečem česen (previdno, da ne bo grenko), dodam drobtine, premešam, dodam krompir in blitvo, premešam.
Čudovito kot priloga k ribam, npr sardelice ali losos. Malo manj čudovito, pa še vedno OK kot samostojna jed.
Pa varčno z oljem.
Moja žena dela tudi štruklje z blitvo, ampak to že presega moj trdi disk, verjetno pa procesor tudi.
Tudi v solati je blitva dobra, spet v velikih kosih, ne sama, lahko pa s krompirjem, stročjim fižolom itd (pač nekaj za volumen). |
Wau, pravi kuhar _________________ Kar si, ne vidiš,
kar vidiš, je tvoja senca.
http://www.rtvslo.si/profil/ardente |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Romana pipika
Pridružen/-a: 19.08. 2007, 15:48 Prispevkov: 1076
|
Objavljeno: Sreda 05 Sep 2007 12:39 Naslov sporočila: |
|
|
Matiček sem jaz vedla, da si zakon sam nisn si pa misla, de si tak občutljiv, de na kričanje ne trzaš, na šepetanje pa.
A de bo pa počas čas, da pridem k vam na kofe, bi mi pol tvoja mal razložla kok štrukle naredi. Če imaš kakšno željo in potrebo lahk še blitvo zram prnesem - mi je imamo v izobilju
A v solati surovo al oparjeno blitvo? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
kalija pipika
Pridružen/-a: 31.08. 2007, 13:48 Prispevkov: 1262 Kraj: gnezdišče
|
Objavljeno: Sreda 05 Sep 2007 15:34 Naslov sporočila: |
|
|
Pri nas doma moja dva izbirčneža ne jesta nič iz blitve, če je gosta (kot omaka), zato jo naredim, kot juho (spasirano). Noter gre samo česen in mleko.
Tamali pišček jo najraje je z zlatimi kroglicami.
Blitvine pecle, če so tanki kar skuham in zmiksam.
Če so pa široki (in če niso preveč vlaknasti), pa jih posebej odrežem na 10 cm dolžine, spaniram in ocvrem. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
matiček mate pipika
Pridružen/-a: 17.08. 2007, 22:19 Prispevkov: 2397
|
Objavljeno: Sreda 05 Sep 2007 16:52 Naslov sporočila: |
|
|
Romana, tebe na kofetu bomo vedno veseli.
S cvrtjem se ne ukvarjam, razen tu in tam ocvrtih kalamarov. Takšna župa pa ponavadi nastane iz bučk (pri nas, seveda).
BTW, ste vedeli, da je beljakovinsko najbolj bogata hrana (razen umetnih pripravkov) parmezan, ki ima nekje 45 % beljakovin. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
jakačan dr. pipika
Pridružen/-a: 19.08. 2007, 12:28 Prispevkov: 3237
|
Objavljeno: Sreda 05 Sep 2007 18:46 Naslov sporočila: |
|
|
matiček mate je napisal/a: |
Romana, tebe na kofetu bomo vedno veseli.
S cvrtjem se ne ukvarjam, razen tu in tam ocvrtih kalamarov. Takšna župa pa ponavadi nastane iz bučk (pri nas, seveda).
BTW, ste vedeli, da je beljakovinsko najbolj bogata hrana (razen umetnih pripravkov) parmezan, ki ima nekje 45 % beljakovin. |
Jst pa obužujem ocvrte melancane, predvsem tiste manjše kose, ki še nimajo veliko semen. In pol lepo na tanko narežem (včasih paniram) in pol lepo ocvrem ... na koncu pa še pomažem s česnom ... orgija božanskih okusov je zagotovljena.
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
ucen pipika
Pridružen/-a: 19.08. 2007, 15:00 Prispevkov: 898 Kraj: pipjigor
|
Objavljeno: Sreda 05 Sep 2007 19:55 Naslov sporočila: |
|
|
ucen pa v tem tednu za petek še nima nobenega vabila za kakšno pojedino.
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
kalija pipika
Pridružen/-a: 31.08. 2007, 13:48 Prispevkov: 1262 Kraj: gnezdišče
|
Objavljeno: Sreda 05 Sep 2007 20:00 Naslov sporočila: |
|
|
ucen je napisal/a: |
ucen pa v tem tednu za petek še nima nobenega vabila za kakšno pojedino.
|
In kaj rad ucen je? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
pixie pipika
Pridružen/-a: 17.08. 2007, 22:23 Prispevkov: 3148 Kraj: nekje
|
Objavljeno: Sreda 05 Sep 2007 20:02 Naslov sporočila: |
|
|
matiček mate je napisal/a: |
Torej: skuham krompir v kosih, hkrati nad njim na pari skuham blitvo (veliki kosi). Bosta hkrati skuhana.
Na olivnem olju zelo rahlo popečem česen (previdno, da ne bo grenko), dodam drobtine, premešam, dodam krompir in blitvo, premešam.
Čudovito kot priloga k ribam, npr sardelice ali losos. Malo manj čudovito, pa še vedno OK kot samostojna jed.
Pa varčno z oljem. |
tkola pa jest nardim:
kromper dam glihtko plavat v vročo vodo. ko je skor kaput, fliknem not pecle od blitve. ko je obatroje fertik, pomočiš not za kako minuto zeleno perje. pa še parilnika (ki ga itak nimam) ne mažem.
česen zabrišem čez okno, odganja krasno sitne sosede.
odcediš zadevo in mal poliješ s z olivnim olom. fertik deu.
jst jo mam kot prilogo ne sam za plavajoče subjekte, ampak tud fino k dvonožnim pernikom.
Citiram: |
Moja žena dela tudi štruklje z blitvo, ampak to že presega moj trdi disk, verjetno pa procesor tudi.
Tudi v solati je blitva dobra, spet v velikih kosih, ne sama, lahko pa s krompirjem, stročjim fižolom itd (pač nekaj za volumen). |
probej drugič recimo, če bo blitva preveč peclata, pecle pokuhat (ne razkuhat prosmlepo) pa zabelt s stoplenim putrom in droptincam. hedonistično.
isti tretma paše tud na kuhan stroči (brez nitk) fržol! pokajoča poezija
tvoji ženi lohka predlagaš, če ma slučajno apetit kdaj na štruklaste zadeve, pehtranovo varianto.
aja dons jedla fržolovo župco pa serove štrukle, če koga zanima. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
pixie pipika
Pridružen/-a: 17.08. 2007, 22:23 Prispevkov: 3148 Kraj: nekje
|
Objavljeno: Sreda 05 Sep 2007 20:04 Naslov sporočila: |
|
|
jakačan je napisal/a: |
matiček mate je napisal/a: |
Romana, tebe na kofetu bomo vedno veseli.
S cvrtjem se ne ukvarjam, razen tu in tam ocvrtih kalamarov. Takšna župa pa ponavadi nastane iz bučk (pri nas, seveda).
BTW, ste vedeli, da je beljakovinsko najbolj bogata hrana (razen umetnih pripravkov) parmezan, ki ima nekje 45 % beljakovin. |
Jst pa obužujem ocvrte melancane, predvsem tiste manjše kose, ki še nimajo veliko semen. In pol lepo na tanko narežem (včasih paniram) in pol lepo ocvrem ... na koncu pa še pomažem s česnom ... orgija božanskih okusov je zagotovljena.
|
pohan pohan pohan ... karkol je dobr. recimo:
hobice
pohovani malancani (pa gres česna sevede, ker tega moj inner vampir ne mara)
bučke pohaste
karfjolo
... pa še kej bi se najdl |
|
Nazaj na vrh |
|
|
ucen pipika
Pridružen/-a: 19.08. 2007, 15:00 Prispevkov: 898 Kraj: pipjigor
|
Objavljeno: Sreda 05 Sep 2007 21:40 Naslov sporočila: |
|
|
kalija je napisal/a: |
ucen je napisal/a: |
ucen pa v tem tednu za petek še nima nobenega vabila za kakšno pojedino.
|
In kaj rad ucen je? |
Najprej hvala za zanimanje.
Na današnji pojedini sem izbiral med morskimi sadeži (nismo hoteli čakati konca govora) in sirom ter figami; ko se je začelo , sem izmed obilice ponudb jemal polnjene kalamare, potem pa razne vrste kremastih sladic.
Tako torej, kadar je na izbiro pestra ponudba (se odločim le za par jedi, pa tisto elitno).
Kadar si sam kaj pripravim - in to pravzaprav najraje jem, so ponavadi jedi na osnovi mleka. Všeč mi je preprosta hrana.
Trenutno imam veliko dela, ker moram pojesti tudi zunaj zrasle hruške.
Drugače pa sem zadovoljen s čimerkoli - celo tudi z ničesar (odvisno, v katerem okolju se nahajam).
Sem pa tak - ker drugi radi kuhajo, pripravljajo - sem se odločil biti tisti "na drugi strani". |
|
Nazaj na vrh |
|
|
ucen pipika
Pridružen/-a: 19.08. 2007, 15:00 Prispevkov: 898 Kraj: pipjigor
|
Objavljeno: Sreda 05 Sep 2007 21:48 Naslov sporočila: |
|
|
pixie je napisal/a: |
tkola pa jest nardim: |
tkola pa ti zhledaš:
ucen - |
|
Nazaj na vrh |
|
|
pixie pipika
Pridružen/-a: 17.08. 2007, 22:23 Prispevkov: 3148 Kraj: nekje
|
Objavljeno: Sreda 05 Sep 2007 21:51 Naslov sporočila: |
|
|
ucen je napisal/a: |
pixie je napisal/a: |
tkola pa jest nardim: |
tkola pa ti zhledaš:
ucen - |
če mam čopke z drotom ojačane ja
drgač pa nč bat ... airbagi so varni pred valarjem |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Valjhun pišče
Pridružen/-a: 20.08. 2007, 23:21 Prispevkov: 97
|
Objavljeno: Četrtek 06 Sep 2007 00:14 Naslov sporočila: |
|
|
Moj edini recept, ki ga obvladam u nulo, je pa takle:
- Vzameš hrenovko in jo vržeš v vodo.
- Pustiš da zavre in greš nekaj delat
- Ker ne veš kolk časa mora vret, še kar naprej nekaj delaš
- Čez čas preveriš, če ima hrenovka slučajno še vsaj približno obliko hrenovke. Če ja, jo poješ. Če ne, vzameš novo hrenovko in jo vržeš v vodo............
P.S. : Znam skuhati tudi čaj iz filter vrečke.
P.S. od P.S.-a : Seveda, če so priložena navadnemu smrtniku razumljiva navodila..... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
pixie pipika
Pridružen/-a: 17.08. 2007, 22:23 Prispevkov: 3148 Kraj: nekje
|
Objavljeno: Četrtek 06 Sep 2007 11:33 Naslov sporočila: |
|
|
valjhun
če znaš še kruh odrezat oz it kupt žemce, si zmagal. lačen ne boš
kot nadgradno ti predlagam da probaš z:
juhami iz vrečke
pašte iz vrečke
(princip je isti. daš v kastrolo, nekej vode zravn, pa mešaš)
še nadgradnja tega.
1.se naučiš skuhat makarone
2. odpreš piksno raguja brez poškodb tvojih rokic in inventarja kuhinskega
3. zmešaš oboje skup
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
ucen pipika
Pridružen/-a: 19.08. 2007, 15:00 Prispevkov: 898 Kraj: pipjigor
|
Objavljeno: Četrtek 06 Sep 2007 16:19 Naslov sporočila: |
|
|
ucen je napisal/a: |
ucen pa v tem tednu za petek še nima nobenega vabila za kakšno pojedino.
|
ucen se opravičuje zaradi raztresenosti; jasno, tudi v petek ima pojedino. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
pixie pipika
Pridružen/-a: 17.08. 2007, 22:23 Prispevkov: 3148 Kraj: nekje
|
Objavljeno: Četrtek 06 Sep 2007 20:42 Naslov sporočila: |
|
|
ucen je napisal/a: |
ucen je napisal/a: |
ucen pa v tem tednu za petek še nima nobenega vabila za kakšno pojedino.
|
ucen se opravičuje zaradi raztresenosti; jasno, tudi v petek ima pojedino. |
ti bogi revček
torej preudarno se loti hrane
ne ga preveč
pa tko naprej
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
Romana pipika
Pridružen/-a: 19.08. 2007, 15:48 Prispevkov: 1076
|
Objavljeno: Sobota 08 Sep 2007 19:40 Naslov sporočila: |
|
|
O kok sn se trudla, de sn en mal napredovala - čeprav gre zadnje čase kr hitr - forum bolj živ je postal
na, zdej sn pa pozabla, kaj sn mislla napisat. Bom pač poznej. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
pixie pipika
Pridružen/-a: 17.08. 2007, 22:23 Prispevkov: 3148 Kraj: nekje
|
Objavljeno: Sobota 08 Sep 2007 21:43 Naslov sporočila: |
|
|
ja res smo začel bolj migetat
romana, se se sekerat, ko se boš spomnla, se boš
(ns bo pa zato dl časa ferbec matral) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Romana pipika
Pridružen/-a: 19.08. 2007, 15:48 Prispevkov: 1076
|
Objavljeno: Sobota 08 Sep 2007 21:58 Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
romana, se se sekerat, ko se boš spomnla, se boš |
Sploh nimam pojma lahk de je bil recept za zakumuflirane palačinke, sam ne vem če paše sem, ko je pa le en mal bol kompliciran ko čaj skuhat. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
ucen pipika
Pridružen/-a: 19.08. 2007, 15:00 Prispevkov: 898 Kraj: pipjigor
|
Objavljeno: Sobota 08 Sep 2007 22:45 Naslov sporočila: |
|
|
Romana je napisal/a: |
Citiram: |
romana, se se sekerat, ko se boš spomnla, se boš |
Sploh nimam pojma lahk de je bil recept za zakumuflirane palačinke, sam ne vem če paše sem, ko je pa le en mal bol kompliciran ko čaj skuhat. |
verske in podobne vsebine spadajo v podforum Religioznost. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|