Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
pixie pipika
Pridružen/-a: 17.08. 2007, 22:23 Prispevkov: 3148 Kraj: nekje
|
Objavljeno: Sreda 05 Sep 2007 22:12 Naslov sporočila: hrana kot vera ... |
|
|
ali za vse sladokusce, ki živite, da jeste
tlele bo cel kup (upamde) receptov kako pripravit brbončice do orgazma
romana je želela nekej dobrga z blitvo. drugič ok?
mam rečepturo za zele
NARASTEK IZ ZELJA, KROMPERJA IN SLANINE .
rabiš:
pol zela
4 kamperje
1 papriko (barva po želji)
4 rezine slanine. ok lohka zamenjaš tud s navadmin špehom al pa pršutom
ole, sol, mal poprčka
sir po zbiri
kako:
torej zele narežeš na male flikce, isto zmasekreraš papriko in slanino (špeh ali pršut)
na olu popečeš najprej slanino (ali špeh al pršut), daš zraven komper in papriko.
ko je to potenstan, streseš v ognjevarno kastrolo, čes potreseš:
več opcij:
ali parmezan, ali mocarelo, al ker drug vlečliv sirček, ok lohka pa tud nardiš preliv kt za musako (=1kisla smetana+ 1 jajc zbiksan skupi)
daš v ror za cca 40 min
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
Romana pipika
Pridružen/-a: 19.08. 2007, 15:48 Prispevkov: 1076
|
Objavljeno: Sreda 05 Sep 2007 23:15 Naslov sporočila: |
|
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
cr pipika
Pridružen/-a: 17.08. 2007, 22:25 Prispevkov: 3305
|
Objavljeno: Sreda 05 Sep 2007 23:18 Naslov sporočila: |
|
|
blitve mi zdravnik ni priporočal zato se je izogibam.
Pleskavice pa pripravim tako, da jih popečem na teflonu, dam v popečeno lepinjo namažem z omako, ki se sestoji iz kečapa in gorčice in posipam z naribanim sirom ter še malce popečem da se sir stopi. In nato zaužijem. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
matiček mate pipika
Pridružen/-a: 17.08. 2007, 22:19 Prispevkov: 2397
|
Objavljeno: Četrtek 06 Sep 2007 11:44 Naslov sporočila: |
|
|
cr je napisal/a: |
blitve mi zdravnik ni priporočal zato se je izogibam... |
A pleskavice ti je pa???
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
pixie pipika
Pridružen/-a: 17.08. 2007, 22:23 Prispevkov: 3148 Kraj: nekje
|
Objavljeno: Ponedeljek 10 Sep 2007 22:55 Naslov sporočila: |
|
|
evo ideja z yahoo.com mitt picture
Mushroom Fried Rice
rabiste:
1. 1 1/2 cups long-grain rice (po moje lahko tud navadn riž)
2. 3 tablespoons cooking oil
3. 1/2 pound cremini mushrooms, sliced thin
4. 1/2 pound shiitake mushrooms, stems removed, caps sliced
5. 1/2 pound white mushrooms, sliced thin
6. 1/4 teaspoon dried red-pepper flakes
7. 1 tablespoon grated fresh ginger
8. 6 scallions including green tops, sliced thin
9. 1/2 teaspoon salt
10. 1/4 cup soy sauce
11. 1/2 cup frozen peas
12. 1 teaspoon Asian sesame oil
kako spacaste zadevo:
1. Bring a medium pot of salted water to a boil. Stir in the rice and boil until just done, about 10 minutes. Drain the rice and set aside to cool.
2. Meanwhile, in a large nonstick frying pan or wok, heat 1 tablespoon of the cooking oil over moderately high heat. Add half the mushrooms and cook, stirring frequently, until the mushrooms are tender and golden, about 5 minutes. Transfer to a plate. Repeat with the remaining mushrooms and another tablespoon of the cooking oil. Add these mushrooms to the plate.
3. In the same frying pan, heat the remaining tablespoon of cooking oil over moderate heat. Add the red-pepper flakes, ginger, and scallions and cook, stirring, until fragrant, about 30 seconds. Increase the heat to moderately high and add the rice, salt, and soy sauce. Cook, stirring, for 2 minutes and then add the peas and mushrooms. Cook, stirring, until everything's warm, another 1 to 2 minutes. Remove the pan from the heat and stir in the sesame oil.
Yield: 4 servings,
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
pixie pipika
Pridružen/-a: 17.08. 2007, 22:23 Prispevkov: 3148 Kraj: nekje
|
Objavljeno: Ponedeljek 10 Sep 2007 22:59 Naslov sporočila: |
|
|
evo nekej za romano če špinačo zamenja z blitvo
Goat Cheese-Spinach Pizza
potrebujeste:
1. 1 (14 ounce) package Pillsbury pizza crust
2. 1/2 cup freshly grated Parmesan cheese
3. 1 (6 ounce) package baby spinach
4. Olive oil
5. 3 plum tomatoes, chopped
6. 4 ounces goat cheese, crumbled
spacaste pa taklole:
1. Preheat the oven to 400 degrees F (=200 celzija cerka). Spread the dough on a baking sheet and sprinkle with olive oil and the Parmesan. Bake for 8 minutes. Toss the spinach with olive oil. Top the crust with the spinach, tomatoes and goat cheese. Drizzle the pizza with more olive oil and bake for 15 minutes more.
Yield: 4 servings |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Romana pipika
Pridružen/-a: 19.08. 2007, 15:48 Prispevkov: 1076
|
Objavljeno: Ponedeljek 10 Sep 2007 23:12 Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
evo nekej za romano nod če špinačo zamenja z blitvo |
a greva skup kuhat - jaz dam blitvo ti pa sir. A ti zgledam tak, de mam za tolk sira? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
cr pipika
Pridružen/-a: 17.08. 2007, 22:25 Prispevkov: 3305
|
Objavljeno: Ponedeljek 10 Sep 2007 23:13 Naslov sporočila: |
|
|
pleskavico pripravim tako, da jo popečem s sirom in nato dam v segreto lepinjo, ki jo pred tem namažem z mešano omako iz gorčice in senfa.
In potem zaužijem. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
pixie pipika
Pridružen/-a: 17.08. 2007, 22:23 Prispevkov: 3148 Kraj: nekje
|
Objavljeno: Ponedeljek 10 Sep 2007 23:15 Naslov sporočila: |
|
|
pa še en v slovenščin
šnel frut kejk
za filo rabš:
1 piksno kumpota (kerga čte)
1 paklčk vanilijevga pudinga v vrečki
100 g cukra
3 jajca
200 g kisle smetane
1 žlica škroba
Za testo:
80 g putra
100 g cukra
1 jajce
200 g moke
1 pecilni prašek
spacamo pa tkole:
puter zmešaš s cukrom. mokci daš not peciln prašk in oboje k putrasti zadevi pa jajc not in dobimo testo. testo pa hop v protfan.
skuhamo puding s sokom kumota in žličko cukra. ta puding pol poliješ po sadju, k smo pa prej ruknl na testo. ta kejk pečemo 35-40 min.
za preliv ločimo rumenake in belake. rumenjake, cukr, kislo smetano in škrob zmešamo ter rahlo vmešamo še sneg belakov. use skupi polijemo po vročem kejku in ga pečemo še 20 minut pri 180 stopinah. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
pixie pipika
Pridružen/-a: 17.08. 2007, 22:23 Prispevkov: 3148 Kraj: nekje
|
Objavljeno: Ponedeljek 10 Sep 2007 23:18 Naslov sporočila: |
|
|
Romana je napisal/a: |
Citiram: |
evo nekej za romano nod če špinačo zamenja z blitvo |
a greva skup kuhat - jaz dam blitvo ti pa sir. A ti zgledam tak, de mam za tolk sira? |
kaj ti zgledam kt da mam trgovino s serom
ps: mam tud blitve dost ... now what |
|
Nazaj na vrh |
|
|
pipika pipika
Pridružen/-a: 17.08. 2007, 16:55 Prispevkov: 1962
|
Objavljeno: Ponedeljek 10 Sep 2007 23:27 Naslov sporočila: |
|
|
cr je napisal/a: |
pleskavico pripravim tako, da jo popečem s sirom in nato dam v segreto lepinjo, ki jo pred tem namažem z mešano omako iz gorčice in senfa.
In potem zaužijem. |
sej nas samo hecaš, ane?!! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
cr pipika
Pridružen/-a: 17.08. 2007, 22:25 Prispevkov: 3305
|
Objavljeno: Ponedeljek 10 Sep 2007 23:31 Naslov sporočila: |
|
|
pipika je napisal/a: |
cr je napisal/a: |
pleskavico pripravim tako, da jo popečem s sirom in nato dam v segreto lepinjo, ki jo pred tem namažem z mešano omako iz gorčice in senfa.
In potem zaužijem. |
sej nas samo hecaš, ane?!! |
Pri hrani se na tem forumu ne bomo hecali.
cr moderator
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
jakačan dr. pipika
Pridružen/-a: 19.08. 2007, 12:28 Prispevkov: 3237
|
Objavljeno: Ponedeljek 10 Sep 2007 23:41 Naslov sporočila: |
|
|
cr je napisal/a: |
pipika je napisal/a: |
cr je napisal/a: |
pleskavico pripravim tako, da jo popečem s sirom in nato dam v segreto lepinjo, ki jo pred tem namažem z mešano omako iz gorčice in senfa.
In potem zaužijem. |
sej nas samo hecaš, ane?!! |
Pri hrani se na tem forumu ne bomo hecali.
cr moderator
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
pixie pipika
Pridružen/-a: 17.08. 2007, 22:23 Prispevkov: 3148 Kraj: nekje
|
Objavljeno: Ponedeljek 10 Sep 2007 23:46 Naslov sporočila: |
|
|
cr je napisal/a: |
pipika je napisal/a: |
cr je napisal/a: |
pleskavico pripravim tako, da jo popečem s sirom in nato dam v segreto lepinjo, ki jo pred tem namažem z mešano omako iz gorčice in senfa.
In potem zaužijem. |
sej nas samo hecaš, ane?!! |
Pri hrani se na tem forumu ne bomo hecali.
cr moderator
|
narobe, cr, pri hrani se lahko hecamo, samo s hrano se ne bomo hecali
pixie, moderator |
|
Nazaj na vrh |
|
|
jakačan dr. pipika
Pridružen/-a: 19.08. 2007, 12:28 Prispevkov: 3237
|
Objavljeno: Ponedeljek 10 Sep 2007 23:46 Naslov sporočila: |
|
|
Ena mojih najljubših zadnje čase ... bi lahko vsak dan to jedel:
1 normalen file piščanca
1 sladka smetana
0.5 dcl mleka
curry (ali mešanica maroških začimb - kupil sam v Marakešu)
glava čebule
___________________
Piščančje meso narežem na majhne koščke in jih mariniram s curryjem ali maroškimi začimbami.
Popečem na vročem olju do zlate (hrustljave) barve.
Odstranim meso in na hitro popečem še na večje kose narezano čebulo (in po želji še kako tršo zelenjavo).
Vse skupaj vržem nato v posodo in dodam sladko smetano. Pustim malo vreti, dodam malo mleka (da je več omake za pomakat).
Zraven velika skleda paradižnikove solate z domačim bučnim oljem in domačim kisom.
Njami! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Romana pipika
Pridružen/-a: 19.08. 2007, 15:48 Prispevkov: 1076
|
Objavljeno: Nedelja 16 Sep 2007 21:30 Naslov sporočila: |
|
|
Jakačan, tole pa se sliši res njami. To ti ustvarjaš, al tvoja draga?
Meni je pa danes končno uspelo skup spravit štrudl iz rabarbare. Čist simpl:
Ker pazimo na linijo in nas ni veliko, obiskom pa ne damo, potrebujemo samo eno kocko zmrznjenega listnatega testa, ki ga zvalaš, še prej si pa prpraviš nadev:
stinstaš narezano rabarbaro, ki si ji dodal/a sladkor, cimet in klinčke. Tacajt ko se to tinsta si olupiš in naribaš jabolke. Uni stinstani robi dodaš drobtine, da je primerno gosto.
To nadevaš na zvalano testo, povrh jabolke, zviješ, zvrneš v pekač, daš pečt in pokličeš mene! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Roman pipika
Pridružen/-a: 19.08. 2007, 18:44 Prispevkov: 667
|
Objavljeno: Ponedeljek 17 Sep 2007 07:37 Naslov sporočila: |
|
|
cr je napisal/a: |
blitve mi zdravnik ni priporočal zato se je izogibam. |
Meni tudi noben zdravnik ni priporočil krompirja (še pogovarjal se ni z menoj o njem), pa ga povsem nemoteno jem. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
krjavelj pipika
Pridružen/-a: 06.09. 2007, 09:16 Prispevkov: 1337 Kraj: CELJE
|
Objavljeno: Ponedeljek 17 Sep 2007 07:51 Naslov sporočila: |
|
|
Roman je napisal/a: |
cr je napisal/a: |
blitve mi zdravnik ni priporočal zato se je izogibam. |
Meni tudi noben zdravnik ni priporočil krompirja (še pogovarjal se ni z menoj o njem), pa ga povsem nemoteno jem. |
A masš za jest posebno sobo |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Roman pipika
Pridružen/-a: 19.08. 2007, 18:44 Prispevkov: 667
|
Objavljeno: Ponedeljek 17 Sep 2007 12:08 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, jedilni kot v kuhinji. Čeprav se pogosto zalotim, da jem tudi v dnevni sobi. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
krjavelj pipika
Pridružen/-a: 06.09. 2007, 09:16 Prispevkov: 1337 Kraj: CELJE
|
Objavljeno: Ponedeljek 17 Sep 2007 12:11 Naslov sporočila: |
|
|
Roman je napisal/a: |
Ja, jedilni kot v kuhinji. Čeprav se pogosto zalotim, da jem tudi v dnevni sobi. |
Dobra eskivaža, he, he _________________ RESNICA
"Reka resnice teče po prekopih zmot."
- Rabindranath Tagore |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|