PKC.si FORUMI Seznam forumov PKC.si FORUMI

 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Gremo se igrat... potem pa ubijat!

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    PKC.si FORUMI Seznam forumov -> Kultura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
oogabooga
pipika


Pridružen/-a: 16.12. 2007, 13:50
Prispevkov: 1506

PrispevekObjavljeno: Sreda 11 Jun 2008 12:32    Naslov sporočila: Gremo se igrat... potem pa ubijat! Odgovori s citatom

Nekatere stvari se mi totalno zagozdijo v glavi, ker me do take mere razkajfajo, da preprosto ne morem preko njih. Ena takih stvari je bila tista nebuloza na Svetu o GTA IV. In ker sem ravno razpoložena, bom malo ventilirala...

Pustimo ob strani, da so v oddaji vrteli posnetke iz Hot Coffee Moda za GTA: San Andreas - torej iz neuradnega dodatka za napačno verzijo igre, o kateri so govorili. Temu se po domače reče zavajanje javnosti in prav ima me, da bi kaj spisala za Novinarsko častno razsodišče na to temo. Napačni in nerelevantni video materiali pa niso edina stvar, zaradi katere so si na Svetu zabili taco v usta (beri: s katero so grdo zavajali javnost). In to je ta, da je na igri jasno označeno, da je primerna za igralce, stare 18 let in več.

Glede na zgoraj odebeljeni del teksta je verjetno kristalno jasno, da je debata o tem, kako bi naj bila igra škodljiva za otroke, popolnoma brezplodna, če ne že kar debilna. Prodajalca iz ene od velikih slovenskih trgovin, ki prodajajo računalniške igre (ne bom omenjala imen, da ne bo nepotrebnega letanja) so med ostalim krasno editirali in pustili v prispevku samo izjavo, da je igra res nasilna, to, da igre mladoletni brez prisotnosti staršev tam sploh ne morejo kupiti, pa so, seveda za večjo "objektivnost", veselo izrezali.

Če si ogledamo še malo absurdne neumnosti - GTA IV stane 70 evrov. Konzola, na kateri ga lahko igraš, stane 400 evrov. Oboje pošteno presega finance povprečnega "otroka" - torej pomeni, da morajo "otrokom" igro kupiti starši. Če bi bila igra vsaj pogojno škodljiva za otroke, potemtakem razvijalci, založniki, distributerji in prodajalci te igre niso krivi absolutno ničesar, a so vseeno glavni (in edini) krivci za "kvarjenje" naše mladine. Kakršnikoli pozivi k prepovedi igre, ki ni namenjena otrokom, zato, da ta otrok ne bi skvarila, je samo hinavstvo brez primere.

O psihologu, ki je bil prisoten v oddaji, ne bi izgubljala besed. Otrok med četrtim in petim letom normalno loči med realnim življenjem in fikcijo. Otroci niso mali debili, ampak mali ljudje, ki razumejo pravzaprav vse, če jim je le primerno predstavljeno. In normalen otrok ne bo potreboval posebnega pojasnjevanja, da stvari, ki jih vidi v računalniški igri, niso prenosljive v realni svet, ker realni svet dejansko vidi in lahko primerja, mu je pa tudi jasno, da realno življenje ni zapisano na optičnem disku. Spet zavajanje in igranje na čustva.

Je pa verjetno treba še kakšno reči o sami seriji GTA - od prvega dela naprej, igralca za vsako pizdarijo lovi policija, stalno beži pred tekmeci in se konstantno prestrašeno skriva. V GTA IV je ta plat še dodatno poudarjena, tako da moraš biti v igri zelo, zelo pozoren na svojo "zloglasnost", če ne, gre lahko vse skupaj hitro v maloro. Torej bi igra otroka potencialno naučila, da boš plačal, če boš delal sranje. Velika večina iger je točno takšnih, ne glede na to, kako nasilne so. Če bi otroke radi obvarovali pred nasiljem, pa prosim lepo dajmo poročila na spored po deseti uri zvečer, ko otroci spijo.

Isto sranje je bilo pred nekaj leti, ko je frigidno/impotenten par naredil paniko zaradi porničev na NET TV-ju. Prva neumnost, ki sta jo izrekla in kateri so pritegnili še vsi impotentno-frigidni čistuni po Sloveniji, je bila ta, da onadva pa te svinjarije že ne bosta gledala. Kdo za kurca palca pa ju sili? Na daljincu obstaja cela vrsta drugih knofov, vključno s knofom za izklop, čisto vse televizije pa omogočajo nastavljanje kanalov na želene programe - in če ti nek kanal ne paše, si ga sploh ne rabiš nastavljati. Tako niti pogojno ne boš imel možnosti, da bi slučajno naletel nanj. Tako enostavno, a tako nemogoče...

No, v vsem tem debilnem debaklu se je pojavila še neka šolska psihologinja, ki je razlagala, kako otroci iz prvih razredov osnovne šole inscenirajo scene iz porničev in govorijo o tem, kako so jih gledali. Prosim??? Sedemletni otroci so gledali filme, ki so bili zanje neprimerni in so bili na sporedu po polnoči? Kaj ima sedemletnik sploh početi pred televizorjem ob takšni uri in KJE ZA VRAGA SO BILI STARŠI, KO JE OTROK PO POLNOČI KAJ TAKEGA POČEL??? Tista psihologinja je seveda imela odgovor tudi za to - starši so danes taki strašni reveži, ki pridno delajo in res nimajo časa... Puhleease! Če nimaš namena vzgajati svojih otrok, jim posvečati časa in spremljati njihov razvoj oziroma če misliš razvoj otroka prepustiti televiziji, igram in ulici, potem otrok ne imej!

Na Svetu so namreč z debilnim, zavajajočim in preprosto napačnim izdelkom popolnoma zgrešili debato, ki bi se jo splačalo imeti - zakaj starši to počnejo? Zakaj starši otrokom kupujejo igre, na katerih je jasno označeno, da zanje niso primerne, zakaj jim dovoljujejo gledati filme, za katere je jasno označeno, da zanje niso primerni, in zakaj za svoje početje ne prevzamejo odgovornosti, še posebej pa, zakaj jih nihče ne kliče na odgovornost. Ko gre za računalniške igre, razvijalci in založniki vedno poskrbijo, da so na škatlah oznake, za katero starost so primerne. Založniki porničev vedno poskrbijo, da so filmi primerno označeni. Proizvajalci cigaret poskrbijo, da so na škatlah cigaret obvestila, da kajenje ni zdravo, še na oglasih za alkoholne pijače mora biti nujno obvestilo ministra za zdravstvo, da je alkohol škodljiv. A če bi našli starša, ki bi svojemu otroku kupoval alkohol in cigarete, bi ga takoj obesili za jajca/jajčnike na prvo drevo, medtem ko starše, ki otrokom dovoljujejo igranje zanje neprimernih iger in gledanje neprimernih filmov, pomilujemo in kričimo na tiste, ki niso ničesar krivi.

V bistvu imam dovolj tega sprenevedanja, po drugi strani pa imam dovolj tudi glorifikacije otrok. Otroci so ljudje, ravno tako kot vsi mi, manjkajo jim samo življenjske izkušnje. In te si pridobivajo na različne načine - med temi načini so tudi mediji, igre in knjige. Sicer so tako pridobljene izkušnje posredne, vseeno pa gre za izkušnjo, ki jim je ni treba potem še individualno testirati. Zavijanje otrok v vato in preprečevanje, da bi se med odraščanjem srečali s čimerkoli "slabim", je po mojem mnenju prej škodljivo kot koristno, ker se potem kot odrasli ti ljudje znajdejo v realnem svetu, v katerem preprosto ne znajo funkcionirati.

Pa še to: še vedno ni nobene neodvisne raziskave, ki bi kakorkoli dokazala, da so igre škodljive - prej nasprotno. Igre izboljšujejo koordinacijo rok in oči, verbalno komunikacijo in seveda računalniško pismenost. Seveda je res, da pretirano igranje ni dobro - tako kot pretiravanje v čemerkoli ni dobro. Igre zahtevajo sedenje pred računalnikom ali televizijo in precej repetitivnih gibov in relativno nenaravno držo ter seveda buljenje v zadevo, ki je v bistvu žarnica. Posledica česa takšnega so prej fizične poškodbe kot pa psihološke (glede na to, da slednje niso dokazane) - od sindroma karpalnega tunela, do poškodb hrbtenice, mišičja in seveda tudi oči. Vse to je absolutno res. Se pa takšne poškodbe pojavijo kot posledica pretirane uporabe računalnika ali konzole, ne pa kot posledica enournega igranja, tudi če je vsakodnevno.

Vsekakor pa odgovornost za razvoj otroka nosijo starši, in to je dejstvo, ki ga je nemoralno potvarjati. To je osnovna in glavna naloga staršev - recimo bobu bob in si to priznajmo.
_________________
The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
set
pipika


Pridružen/-a: 20.08. 2007, 13:39
Prispevkov: 2474

PrispevekObjavljeno: Sreda 11 Jun 2008 13:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kot, da bi brala moje misli.
totalno, absolutno in na celi črti se strinjam s tabo in napisanim!!!!
_________________
Kdor je rojen, da se ponižno plazi, ne zna leteti.
(Pesem sokola, Gorki, Maksim, 1868-1936)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
General Tani
pipika


Pridružen/-a: 24.09. 2007, 15:11
Prispevkov: 573

PrispevekObjavljeno: Četrtek 12 Jun 2008 17:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hehe, ooga, maš prav. Ampak saj veš, linija najmanjšega odpora pa potreba po rejtingih in maš kar maš...
_________________
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
oogabooga
pipika


Pridružen/-a: 16.12. 2007, 13:50
Prispevkov: 1506

PrispevekObjavljeno: Petek 13 Jun 2008 00:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

General Tani je napisal/a:
Hehe, ooga, maš prav. Ampak saj veš, linija najmanjšega odpora pa potreba po rejtingih in maš kar maš...

Ne potreba po rejtingih, ampak vlečenje zgodb iz klobuka, kjer jih ni - oziroma v tem primeru, kjer je zgodba (in to odlična Exclamation) nekje drugje.
_________________
The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Kozmonavt
pipika


Pridružen/-a: 27.06. 2008, 18:04
Prispevkov: 427
Kraj: Dis

PrispevekObjavljeno: Sreda 02 Jul 2008 13:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dober esej. thumbsup
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
exorcist
pipika


Pridružen/-a: 28.09. 2007, 20:21
Prispevkov: 1827

PrispevekObjavljeno: Torek 22 Jul 2008 22:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

O teh raznih domnevnih "škodljivosti" iger žal pišejo ljudje, novinarji, ki nimajo nobenih izkušenj s PC igrami, niti se jim ne šajna, pa vse prenapihnejo.

Zakaj pa ne bi recimo razmišljal v tej smeri, da pri igrah "sprostiš" svoje agresivne impulze, tako kot mesar recimo? Mislim, da mora biti človek duševno bolan, ali nekaj hudo narobe v družini, da otrok posnema junake iz tovrstnih igric in gre postrelit recimo svoje sošolce, že majhen otrok loči fikcijo od realnosti.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Kozmonavt
pipika


Pridružen/-a: 27.06. 2008, 18:04
Prispevkov: 427
Kraj: Dis

PrispevekObjavljeno: Torek 22 Jul 2008 23:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Osebno opažam, da pogosto, kadar se zmotim pri delanju kake makete, v možganih pritiskam ctrl+z. cmuc
_________________
Do you have stairs in your house?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
oogabooga
pipika


Pridružen/-a: 16.12. 2007, 13:50
Prispevkov: 1506

PrispevekObjavljeno: Sreda 23 Jul 2008 00:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kozmonavt je napisal/a:
Osebno opažam, da pogosto, kadar se zmotim pri delanju kake makete, v možganih pritiskam ctrl+z. cmuc

Jaz to delam, ko na roko pišem kak tekst. Mr. Green
_________________
The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Prior
pipika


Pridružen/-a: 29.05. 2008, 21:19
Prispevkov: 783

PrispevekObjavljeno: Sreda 23 Jul 2008 07:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hehe, enako. Sam, da je bilo drugače: Dobim eno bukvo, pa v možganih aktiviram kombinacijo tipk za firefox CTRL+F da bi vpisal ključno besedo, s katero bi hitro prelistal bukvo Mr. Green

mimogrede, CTRL+Z kakšno funkcijo ima v wordu ali drugje. Ker prvič slišim za to kombinacijo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kalija
pipika


Pridružen/-a: 31.08. 2007, 13:48
Prispevkov: 1262
Kraj: gnezdišče

PrispevekObjavljeno: Sreda 23 Jul 2008 09:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prior je napisal/a:
mimogrede, CTRL+Z kakšno funkcijo ima v wordu ali drugje. Ker prvič slišim za to kombinacijo.
Razveljavi predhodno dejanje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cr
pipika


Pridružen/-a: 17.08. 2007, 22:25
Prispevkov: 3305

PrispevekObjavljeno: Sreda 23 Jul 2008 11:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kdor je nor da bo začel klati ljudi po mojem ne rabi računalniških iger. To čistunstvo presega vse logične okvirje, še Tom in Jerryja ni več na nacionalki, zgolj neke bedne risanke.

Sam sem igral vojaške igre, gledal nasilne filme in risanke, pa nisem prav nič nasilen človek.
_________________
________________
Every single Jedi is now the enemy of the Republic.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Prior
pipika


Pridružen/-a: 29.05. 2008, 21:19
Prispevkov: 783

PrispevekObjavljeno: Sreda 23 Jul 2008 12:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Enako, gledal sem vse sorte nasilja, pa nisem nasilen. Mi pa da toliko nasilja za razmislek, česa je sposoben človek ob "primernih" pogojih.
Marsikateri, ki zavrača ogled nasilne vsebine se ne zaveda, kaj se bo zgodilo z njim, ko bodo pogoji krizni - postal bo največji nasilnež. Tisti, ki pa se zaveda situacije(nasilja), potem bo znal kontrolirat samega sebe.

Je pa tudi spet odvisno od staršev, če starši otroku ne pridigajo kaj je dobro in slabo in mu dajajo življenjske napotke, potem bo logično otrok postal tempirana bomba. Dodani faktor pa je duševno zdravje osebka, ki je spet tempirana bomba.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pixie
pipika


Pridružen/-a: 17.08. 2007, 22:23
Prispevkov: 3148
Kraj: nekje

PrispevekObjavljeno: Sreda 23 Jul 2008 12:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

cr je napisal/a:
Kdor je nor da bo začel klati ljudi po mojem ne rabi računalniških iger.

res je, ampak vsak izgovor je dobr. in zgleda jim še ni ratal nekega bošega razloga najt ... so let's blame it on the games

Citiram:
To čistunstvo presega vse logične okvirje, še Tom in Jerryja ni več na nacionalki, zgolj neke bedne risanke.

ja res, T&J rules, pa Strippy pa Jakec in čarobna lučka, pa Pink Panter pa Barbabape pa A_linea.... iii točno pa Viking Viki, pa Lucky Luke ...

Citiram:
Sam sem igral vojaške igre, gledal nasilne filme in risanke, pa nisem prav nič nasilen človek.

ma sej jst tud, pa do zdej še nism anbenga fentala. ok pustmo komarje ...

jst zase nam rekla da sm agresivna, ampak da sm temperamentna z občasnimi prebliski. agresivna ratam sam, če se počutm (oz sem dejansko v taki situaciji) ogrožena, kar se pa lahko razume kot nagon po preživetju.
da bi se šla pa tepst sam zato ker bi mi blo dolgčas ... ne to pa ne ... sm prelena Mr. Green
so tud drugačni ventili za sproščat agresijo Mr. Green jst recimo sm mela dalinca za tv čez. bila sem mali tv diktator Mr. Green
_________________
Pixie is composed of Matter + Anti-Matter + It Doesn't Matter.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pixie
pipika


Pridružen/-a: 17.08. 2007, 22:23
Prispevkov: 3148
Kraj: nekje

PrispevekObjavljeno: Sreda 23 Jul 2008 12:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prior je napisal/a:
Enako, gledal sem vse sorte nasilja, pa nisem nasilen. Mi pa da toliko nasilja za razmislek, česa je sposoben človek ob "primernih" pogojih.
Marsikateri, ki zavrača ogled nasilne vsebine se ne zaveda, kaj se bo zgodilo z njim, ko bodo pogoji krizni - postal bo največji nasilnež. Tisti, ki pa se zaveda situacije(nasilja), potem bo znal kontrolirat samega sebe.

Je pa tudi spet odvisno od staršev, če starši otroku ne pridigajo kaj je dobro in slabo in mu dajajo življenjske napotke, potem bo logično otrok postal tempirana bomba. Dodani faktor pa je duševno zdravje osebka, ki je spet tempirana bomba.

veš men dal karate dost materiala za razmislit. prvič te fajn umiri, ker se na treningu spihaš. drugič, začneš razmišlat kaj od naučenega dejansko lahko varno uporabiš v RL, če te kdo napade, da ga ne ubiješ ampak samo, da si pridobiš dost prednosti za zlaufat stran.
in ko enkrat začneš razmišlat o tem, te rata strah kako enostavno je koga ubit z enim udarcem ... pa se fajn zamisliš ... začneš spoštovat veščino in njeno filozofijo in začneš delovat v tem smislu, da se ne spustiš sprovocerat. in dejansko s tem rata karate veščina obvladovanje samega sebe.
in če si tak kot jst, peršona z dolgim in ostrim jezikom ... pride še kako prav Mr. Green

aja pa še tole. mene je fotr že v rani mladosti učil tepst, tak da sm že pr 5ih letih znala fino fajn plexus zadet iz vseh možnih kotov. z argumentom ne veš kdaj ti bo prov pršlo. sej mi je, prvič že v mali šoli. ko me otroci ostali zaprli v živi krog in me niso hotl vun spustit. pa se mi je utrgal, dva prteglna na plexus, pa je blo mir za celo oš Mr. Green
nikol in nikdar pa nism jst prva začela.
_________________
Pixie is composed of Matter + Anti-Matter + It Doesn't Matter.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
General Tani
pipika


Pridružen/-a: 24.09. 2007, 15:11
Prispevkov: 573

PrispevekObjavljeno: Petek 25 Jul 2008 10:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No ja ampak priznam da na vsem sranju ki sem ga imel zadnje tri večere z raidi me je prijelo da bi računalnik zabrisal skozi okno Embarassed Seveda bi se najprej prepričal da dol ni nikogar ki bi mu lahko padel na glavo.
_________________
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
pixie
pipika


Pridružen/-a: 17.08. 2007, 22:23
Prispevkov: 3148
Kraj: nekje

PrispevekObjavljeno: Petek 25 Jul 2008 12:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

General Tani je napisal/a:
No ja ampak priznam da na vsem sranju ki sem ga imel zadnje tri večere z raidi me je prijelo da bi računalnik zabrisal skozi okno Embarassed Seveda bi se najprej prepričal da dol ni nikogar ki bi mu lahko padel na glavo.

škoda računalnika nod negakvakat
sicer te čist zastopm, ker mene tud kšn špil obnervira. al pa tko kt mamuta (en prjatu) pršou do levela 20 pa ga ne more narest - čist pred koncem ga zaebe in zdej more revež it še enkrat jovo na novo, ker se mu je save opc povozila.
_________________
Pixie is composed of Matter + Anti-Matter + It Doesn't Matter.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fancy
pipika


Pridružen/-a: 18.12. 2007, 17:42
Prispevkov: 1126

PrispevekObjavljeno: Petek 25 Jul 2008 14:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Malo off topic Mr. Green
Edina igrica ki jo igram je tetris thumbsup
No, če se mi da potegnem na plano stari računalnik z dobrimi starimi igrcami upyeah
Tudi video igrice na starem TV - ju delujejo upyeah nod
_________________
Kdor ni ptica, naj ne seda na robove prepadov.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
General Tani
pipika


Pridružen/-a: 24.09. 2007, 15:11
Prispevkov: 573

PrispevekObjavljeno: Petek 25 Jul 2008 16:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pixie je napisal/a:
General Tani je napisal/a:
No ja ampak priznam da na vsem sranju ki sem ga imel zadnje tri večere z raidi me je prijelo da bi računalnik zabrisal skozi okno Embarassed Seveda bi se najprej prepričal da dol ni nikogar ki bi mu lahko padel na glavo.

škoda računalnika nod negakvakat
sicer te čist zastopm, ker mene tud kšn špil obnervira. al pa tko kt mamuta (en prjatu) pršou do levela 20 pa ga ne more narest - čist pred koncem ga zaebe in zdej more revež it še enkrat jovo na novo, ker se mu je save opc povozila.


3 večere po 4 ure tega da je en šef pometal z nami kar naprej...malo to človeka ob živce spravi. evil Bah, he's going down sooner or later.
_________________
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
pixie
pipika


Pridružen/-a: 17.08. 2007, 22:23
Prispevkov: 3148
Kraj: nekje

PrispevekObjavljeno: Petek 25 Jul 2008 16:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

General Tani je napisal/a:
pixie je napisal/a:
General Tani je napisal/a:
No ja ampak priznam da na vsem sranju ki sem ga imel zadnje tri večere z raidi me je prijelo da bi računalnik zabrisal skozi okno Embarassed Seveda bi se najprej prepričal da dol ni nikogar ki bi mu lahko padel na glavo.

škoda računalnika nod negakvakat
sicer te čist zastopm, ker mene tud kšn špil obnervira. al pa tko kt mamuta (en prjatu) pršou do levela 20 pa ga ne more narest - čist pred koncem ga zaebe in zdej more revež it še enkrat jovo na novo, ker se mu je save opc povozila.


3 večere po 4 ure tega da je en šef pometal z nami kar naprej...malo to človeka ob živce spravi. evil Bah, he's going down sooner or later.

ti čist verjamem. sam računalnik vseen ni nč kriv, razn če zašteka. nod zato mam pr naš hiš 4 kompe.
_________________
Pixie is composed of Matter + Anti-Matter + It Doesn't Matter.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    PKC.si FORUMI Seznam forumov -> Kultura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.