Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Poper ali sol? |
Sol |
|
36% |
[ 4 ] |
Poper |
|
27% |
[ 3 ] |
Nič od tega, prisegam na majaron. |
|
36% |
[ 4 ] |
|
Skupaj glasov : 11 |
|
Avtor |
Sporočilo |
jakačan dr. pipika
Pridružen/-a: 19.08. 2007, 12:28 Prispevkov: 3237
|
Objavljeno: Nedelja 19 Avg 2007 20:29 Naslov sporočila: Zakaj ne poper zemlje? |
|
|
Ok, nekdo bi me sicer lahko obtožil, da smetim teme, toda jaz bi mu nato odvrnil, da je navadna kura in da se popolnoma moti.
Sprašujem pa naslednje: zakaj dajati tolikšno prednost vedno soli? Že res, da je sol pomembna in oh in sploh fajn, toda takole zapostavljat poper se mi pa vendar ne zdi primerno in lepo.
Poper je odlična začimba, ki popestri okus mnogim jedem, sol pa po drugi strani lahko celo škodi. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
satis pipika
Pridružen/-a: 19.08. 2007, 17:00 Prispevkov: 1078
|
Objavljeno: Nedelja 19 Avg 2007 20:32 Naslov sporočila: Re: Zakaj ne poper zemlje? |
|
|
jakačan je napisal/a: |
Ok, nekdo bi me sicer lahko obtožil, da smetim teme, toda jaz bi mu nato odvrnil, da je navadna kura in da se popolnoma moti.
Sprašujem pa naslednje: zakaj dajati tolikšno prednost vedno soli? Že res, da je sol pomembna in oh in sploh fajn, toda takole zapostavljat poper se mi pa vendar ne zdi primerno in lepo.
Poper je odlična začimba, ki popestri okus mnogim jedem, sol pa po drugi strani lahko celo škodi. |
Zakaj sploh uporabljat začimbe? Zakaj ne enakovredno zapostavljati in soli in popra?
Pa kar smeti naprej, ta forum mi postaja zmeraj bolj všeč. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
jakačan dr. pipika
Pridružen/-a: 19.08. 2007, 12:28 Prispevkov: 3237
|
Objavljeno: Nedelja 19 Avg 2007 20:37 Naslov sporočila: Re: Zakaj ne poper zemlje? |
|
|
satis je napisal/a: |
jakačan je napisal/a: |
Ok, nekdo bi me sicer lahko obtožil, da smetim teme, toda jaz bi mu nato odvrnil, da je navadna kura in da se popolnoma moti.
Sprašujem pa naslednje: zakaj dajati tolikšno prednost vedno soli? Že res, da je sol pomembna in oh in sploh fajn, toda takole zapostavljat poper se mi pa vendar ne zdi primerno in lepo.
Poper je odlična začimba, ki popestri okus mnogim jedem, sol pa po drugi strani lahko celo škodi. |
Zakaj sploh uporabljat začimbe? Zakaj ne enakovredno zapostavljati in soli in popra?
Pa kar smeti naprej, ta forum mi postaja zmeraj bolj všeč. |
Meni tudi. A ni fajn bit sproščen pa zapisat, kar srce poželi?! Čakamo še na kako tvojo odbito idejo ... bolj kot bo kurje sorte, bolje bo. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Romana pipika
Pridružen/-a: 19.08. 2007, 15:48 Prispevkov: 1076
|
Objavljeno: Ponedeljek 27 Avg 2007 19:26 Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj pa ne čokolada zemlje? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
cr pipika
Pridružen/-a: 17.08. 2007, 22:25 Prispevkov: 3305
|
Objavljeno: Torek 18 Sep 2007 23:13 Naslov sporočila: |
|
|
Romana je napisal/a: |
Zakaj pa ne čokolada zemlje? |
Ker čokolada ni začimba! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
matiček mate pipika
Pridružen/-a: 17.08. 2007, 22:19 Prispevkov: 2397
|
Objavljeno: Sreda 19 Sep 2007 22:00 Naslov sporočila: |
|
|
Pravzaprav, kljukci kokošniški, sol (oziroma natrijev klorid, da ne bo dvoma) NI začimba. Je nujno potrebna kemikalija za normalno funkcioniranje človeškega....
porkaduš, ravno je Ana prijokala v dnevno sobo, ker se ji je knjiga zaprla in ne ve, kje je brala, zdaj moram pa spet rdečo nit poiskat...
že imam
...človeškega telesa. Zdravo telo lahko določene viške celo izloči, primanjkljaja pa nima od kod vzeti. Res pa je tudi, da soli z normalno hrano zaužijemo bistveno preveč.
Tako, pa ne solite si koruze preveč. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Romana pipika
Pridružen/-a: 19.08. 2007, 15:48 Prispevkov: 1076
|
Objavljeno: Torek 25 Sep 2007 12:47 Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Ker čokolada ni začimba! |
V tak malih dozah kot jaz dobim čokolado, čokolada je začimba! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
jakačan dr. pipika
Pridružen/-a: 19.08. 2007, 12:28 Prispevkov: 3237
|
Objavljeno: Torek 25 Sep 2007 13:04 Naslov sporočila: |
|
|
Romana je napisal/a: |
Citiram: |
Ker čokolada ni začimba! |
V tak malih dozah kot jaz dobim čokolado, čokolada je začimba! |
Zakaj pa v malih dozah? A ne veš, da je treba svet zajemati s tavelko žlico? Živet na polno?
Ker, veš, na koncu vsi umremo in je lahko bolj žal tistim, ki so se šparali kot pa tistim, ki so se meli lepo.
razen, če nimaš zadosti denarja ... ali pa da hujšaš (za kar ne vidim potrebe)
psihološko društvo Jakačan d.d. press |
|
Nazaj na vrh |
|
|
matiček mate pipika
Pridružen/-a: 17.08. 2007, 22:19 Prispevkov: 2397
|
Objavljeno: Torek 25 Sep 2007 15:02 Naslov sporočila: |
|
|
Res je, od nečesa moraš umret, ker če umreš lep in zdrav je pa to tud že brez veze. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Poulet On Coq pipika
Pridružen/-a: 22.09. 2007, 17:09 Prispevkov: 829
|
Objavljeno: Ponedeljek 15 Okt 2007 19:14 Naslov sporočila: |
|
|
Poper, nedvomno.
Čedalje bolj ga cenim. Včasih ga nisem marala pretirano (kih, kih in še enkrat kih), zadnja leta pa ne morem brez njega
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
pipika pipika
Pridružen/-a: 17.08. 2007, 16:55 Prispevkov: 1962
|
Objavljeno: Ponedeljek 15 Okt 2007 20:59 Naslov sporočila: |
|
|
Poulet On Coq je napisal/a: |
Poper, nedvomno.
Čedalje bolj ga cenim. Včasih ga nisem marala pretirano (kih, kih in še enkrat kih), zadnja leta pa ne morem brez njega
... |
Pavelca, js sn ga jedla ku jabuke, pol pa bla lep cajt na rupurutih zarad tega... bejš od popra čimdlje!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Romana pipika
Pridružen/-a: 19.08. 2007, 15:48 Prispevkov: 1076
|
Objavljeno: Ponedeljek 15 Okt 2007 21:11 Naslov sporočila: |
|
|
Kokr čete, js bom mela čokolado. Bla bi sicer še ena zadeva, tist je še bol redk ko čokolada |
|
Nazaj na vrh |
|
|
matiček mate pipika
Pridružen/-a: 17.08. 2007, 22:19 Prispevkov: 2397
|
Objavljeno: Ponedeljek 15 Okt 2007 21:57 Naslov sporočila: |
|
|
Romana je napisal/a: |
Kokr čete, js bom mela čokolado. Bla bi sicer še ena zadeva, tist je še bol redk ko čokolada |
Ko že tolk težiš o čokoladi
obstaja čokolada s poprom. Odlično. Drugačno. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Romana pipika
Pridružen/-a: 19.08. 2007, 15:48 Prispevkov: 1076
|
Objavljeno: Ponedeljek 15 Okt 2007 22:01 Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
obstaja čokolada s poprom. Odlično. Drugačno. |
To še nisem vedela, sem pa že slišala, da ji ful ojača okus, če jo soliš - probala še pa nisem |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Zwicky pipika
Pridružen/-a: 01.10. 2007, 20:26 Prispevkov: 2054
|
Objavljeno: Ponedeljek 15 Okt 2007 22:02 Naslov sporočila: |
|
|
matiček mate je napisal/a: |
obstaja čokolada s poprom. Odlično. Drugačno. |
Mmmmmmmm, mljack - pa temna čokolada s čilijem _________________ What can be asserted without evidence can also be dismissed without evidence. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
jakačan dr. pipika
Pridružen/-a: 19.08. 2007, 12:28 Prispevkov: 3237
|
Objavljeno: Ponedeljek 15 Okt 2007 23:49 Naslov sporočila: |
|
|
pipika je napisal/a: |
Poulet On Coq je napisal/a: |
Poper, nedvomno.
Čedalje bolj ga cenim. Včasih ga nisem marala pretirano (kih, kih in še enkrat kih), zadnja leta pa ne morem brez njega
... |
Pavelca, js sn ga jedla ku jabuke, pol pa bla lep cajt na rupurutih zarad tega... bejš od popra čimdlje!!! |
Ne sam od popra. Mene je peklo po čebuli, česnu, gaziranih pijačah, čikih, sladkarijah, majonezi ITN. ITD. In je bil Rupurut večkrat z mano v postelji kot moja draga.
In potem sem odkril Nexium. In kislina je bila preteklost. Bogu hvala. In Jezusu. In svetemu duhu. In Mariji devici. In vsem svetnikom. In Krishni. In Allahu. In celotnemu panteonu grških in rimskih bogov. Hvala duhovom prednikov. Hvala oblakom in vulkanom in dežju. Hvala proletariatu. In hvala svetemu Petru, varnostniku nebeških duri. Res, iskreno in od srca hvala. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Poulet On Coq pipika
Pridružen/-a: 22.09. 2007, 17:09 Prispevkov: 829
|
Objavljeno: Torek 16 Okt 2007 14:12 Naslov sporočila: |
|
|
pipika je napisal/a: |
Poulet On Coq je napisal/a: |
Poper, nedvomno.
Čedalje bolj ga cenim. Včasih ga nisem marala pretirano (kih, kih in še enkrat kih), zadnja leta pa ne morem brez njega
... |
Pavelca, js sn ga jedla ku jabuke, pol pa bla lep cajt na rupurutih zarad tega... bejš od popra čimdlje!!! |
Jaz ga ne jem ko jabke, jaz ga prej zmeljem, pa doziram previdno. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Poulet On Coq pipika
Pridružen/-a: 22.09. 2007, 17:09 Prispevkov: 829
|
Objavljeno: Torek 16 Okt 2007 14:14 Naslov sporočila: |
|
|
Romana je napisal/a: |
Citiram: |
obstaja čokolada s poprom. Odlično. Drugačno. |
To še nisem vedela, sem pa že slišala, da ji ful ojača okus, če jo soliš - probala še pa nisem |
Obstaja, pred časom so promovirali oz. prodajali čokolado s soljo (za promocijo slovenskih solin). |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Poulet On Coq pipika
Pridružen/-a: 22.09. 2007, 17:09 Prispevkov: 829
|
Objavljeno: Torek 16 Okt 2007 14:15 Naslov sporočila: |
|
|
Zwicky je napisal/a: |
matiček mate je napisal/a: |
obstaja čokolada s poprom. Odlično. Drugačno. |
Mmmmmmmm, mljack - pa temna čokolada s čilijem |
Ja, poper in chili... Kot kaka močnejša verzija čokolade z dodatkom minta. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Iluminat izključen/a
Pridružen/-a: 23.08. 2007, 12:39 Prispevkov: 365
|
Objavljeno: Torek 20 Nov 2007 14:07 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi dal raje viski zemlje, če sem že odkrit. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|