PKC.si FORUMI Seznam forumov PKC.si FORUMI

 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Adolf Hitler kot slikar

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    PKC.si FORUMI Seznam forumov -> Svobodno
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Snečer
pipika


Pridružen/-a: 07.01. 2008, 16:09
Prispevkov: 655
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ponedeljek 23 Feb 2009 20:59    Naslov sporočila: Adolf Hitler kot slikar Odgovori s citatom

Citiram:

Zanimanje za Hitlerjeve slike
Slike domljivega avtorstva

Napovedana prodaja slik, ki naj bi jih domnevno ustvaril Adolf Hitler, je spodbudila nepričakovano zanimanje.

21 slik in dva svinčnika za skiciranje bodo na dražbo v Cornwallu postavljeni 26 septembra. Slike naj bi bile dokrite v kovčku blizu kraja, kjer je Hitler opravljal vojaško dolžnost med prvo svetovno vojno. Belgijski lastnik, ki si želi ostati neznan, se je za prodajo odločil potem, ko je izvedel za lanskoletno prodajo Hitlerjeve slike, na kateri je upodobljen poštar.

Akvareli, ki so naslikani na različne vrste papirja v velikosti razglednice, prikazujejo tako pokrajino kot zgradbe in so podpisani s A. Hitler nekatere pa le s kraticami A. H.

Slike nimajo velike umetniške vrednosti
Dražbeniki družbe Jefferys, ki bodo prodajo vodili, so se zaradi velikega zanimanja kupcev celo odločili, da bo dražba potekala v sosednjem hotelu, kjer bo za vse dovolj prostora. Čeprav ne pričakujejo problemov, so na za dan dražbe zagotovili tudi varovanje. Po njihovem mnenju slike nimajo velike umetniške vrednosti. "Niso veliko delo. Ustvaril jih je amater, ki pa je posedoval določen talent", so dejali dražbeniki Jefferys, ki so kljub trudu, da bi dokazali Hitlerjevo avtorstvo, ostali praznih rok. Glede na to, da naj bi jih je Hitler ustvaril med prvo svetovno vojno, po njihovem mnenju nimajo povezave s tistim, kar je Hitler kasneje postal.




V bistvu se tukaj vidi kako nevarno je slikarstvo, v kaj ga je vodila zavrnitev..

Citiram:

Leta 1907 se je preselil na Dunaj, da bi študiral slikarstvo, vendar so ga na akademiji dvakrat zavrnili. Preživljal se je s prodajanjem slik in izdelovanjem plakatov, saj ni želel študirati arhitekture, kot so mu priporočili na akademiji. Istega leta mu je umrla mati. Zdravnik, ki je ni mogel rešiti pred smrtjo, je bil po naključju Žid. Do svojega petindvajsetega leta je živel na Dunaju, potem pa se je preselil v München. Vsa ta leta je bil brez poklica. Njegov edini dohodek je bil prodaja lastnih slik.

Mladi Hitler

Adolf Hitler je bil tretji otrok v tretjem zakonu svojega očeta. Oče še zdaleč ni bil zgleden družinski človek, a mlademu Hitlerju se vseeno ni godilo tako hudo kot to trdi v svoji knjigi Mein Kampf. Oče je bil tudi izgovor za neuspeh v šoli (realke ni naredil), ne samo zaradi pogostih udarcev, ampak tudi zaradi zatiranja njegovega umetniškega duha. Dejstvo je, da je bil Hitler poln načrtov za prihodnost, ko bi jih pa mogel realizirati se je zataknilo, saj je bil nesposoben vsakršnega sistematičnega in konstantno ponavljajočega se dela. Na Dunaju je dvakrat neuspešno poskušal narediti sprejemne izpite za akademijo, kjer naj bi se izučil za slikarja, a so mu očitali premajhen talent. Tako je v teh letih živel kot bohem, za silo je shajal z borno podporo in z denarjem, ki ga je kdaj pa kdaj iztržil za kako prodano sliko. Vsak dobljeni novec je zapravil med posedanjem v kavarnah in uživanje tortic.


Slikarja so premalo resno vzeli...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Snečer
pipika


Pridružen/-a: 07.01. 2008, 16:09
Prispevkov: 655
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ponedeljek 23 Feb 2009 21:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Citiram:

Did Adolf Hitler draw Disney characters?

The director of a Norwegian museum claimed yesterday to have discovered cartoons drawn by Adolf Hitler during the Second World War.

William Hakvaag, the director of a war museum in northern Norway, said he found the drawings hidden in a painting signed "A. Hitler" that he bought at an auction in Germany.


He found coloured cartoons of the characters Bashful and Doc from the 1937 Disney film Snow White and the Seven Dwarfs, which were signed A.H., and an unsigned sketch of Pinocchio as he appeared in the 1940 Disney film.

Hitler tried to make a living as an artist before his rise to power. While there was no independent confirmation yesterday that the drawings were the work of the Nazi leader, Hitler is known to have owned a copy of Snow White, the classic animated adaptation of a German fairy tale, and to have viewed it in his private cinema.

Mr Hakvaag, who said he had performed tests on the paintings which suggested that they dated from 1940, said: "I am 100 per cent sure that these are drawings by Hitler. If one wanted to make a forgery, one would never hide it in the back of a picture, where it might never be discovered."

The initials on the sketches, and the signature on the painting, matched other copies of Hitler's handwriting, he claimed.

"Hitler had a copy of Snow White," he said. "He thought this was one of the best movies ever made."


Discoveries of Nazi-era memorabilia have repeatedly turned out to be mistaken or the result of a hoax. However, art attributed to Hitler continues to sell at auction, even if its provenance is far from complete.

Nineteen watercolours and two sketches said to be by Hitler were sold in Britain two years ago for a total of £118,000.

The auction firm Jefferys said the seller did everything possible to authenticate the works.

The pictures of cottages and rural scenes were found in a farmhouse in Belgium and were believed to have been painted while Hitler was a young soldier in the country during the First World War.




Zelo zanimivo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
pipika
pipika


Pridružen/-a: 17.08. 2007, 16:55
Prispevkov: 1962

PrispevekObjavljeno: Ponedeljek 23 Feb 2009 21:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

(še porajtala ne, da je to temo mrk snedel)

Takrat v njej napisala, da mu risanje pa kar Shocked dobro šlo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
angileena
semenček


Pridružen/-a: 17.01. 2013, 11:29
Prispevkov: 1

PrispevekObjavljeno: Četrtek 17 Jan 2013 11:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nice surprise about this shorter form. Can you tell us what it is you are talking/writing about?
Has any info. about this shorter form been posted before (and i just missed it)?
_________________
angileena
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    PKC.si FORUMI Seznam forumov -> Svobodno Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.